Pratite nas:

Mašine i alati

SEM Soluzioni

Greda CNC mašine se koriste za proizvodnju komponenti stolica, stolova, vrata, prozora, fotelja, namještaja, muzičkih instrumenata kao i drvenih greda i montažnih kuća.

Zahvaljujući kontinuiranim istraživanjima i inovativnim projektima Greda se razvila i do proizvodnje tehnologije za obradu aluminija i plastike. Kako bi osigarali da proizvodnja ima najveći kvalitet Gredine mašine se proizvode u Italiji. Rezervni dijelovi i materijali su selektovani i nabavljaju se od vodećih evropskih i međunarodnih dobavljača.

S Gredom kao partnerom, cilj nam je ponuditi rješenja prilagođena svakom kupcu koja će garantovati visoku stopu proizvodnje, uspješnost poslovanja, raznovrsnost proizvodnje i  izvrsnu kvalitetu gotovog proizvoda.

OBRADNI CENTRI SA FIKSNIM PORTALOM

1. CNC ARGO

5-osni CNC ARGO dizajniran da izvodi jendnostavne i složene radove na pet strana obradka – bušenje, oblikovanje, fingerjoint, itd.

POGLEDAJ VIŠE

2. CNC SPRINTER

CNC SPINTER je 5-osni centar koji je dizajniran da izvodi jednostavne i složene radove na pet strana obradka – bušenje, oblikovanje, fingerjoint, itd.

Idealan je za male proizvodnje koje zahtjevaju veliku fleksibilnost i visok standard ali i za velike proizvodnje. Oprema sa sistemom za utovar i istovar, kombinovana sa kompaktnim i multifunkcionalnim radnim stolom garantuje brzinu, efinasnost i visoku produktivnost.

POGLEDAJ VIŠE

3. CNC DIVA R2+2

CNC DIVA R2+2 je 5-osni centar idealan za male proizvodnje koje zahtjevaju veliku fleksibilnost i visok standard ali i za velike proizvodnje.

Posebnost CNC DIVA R2+2 je što je vrlo mali obradni centar: vrhunska konstrukcija, visoke performanse, brzina, produktivnost – sve stane u manje od 9 m2.

POGLEDAJ VIŠE

OSCILIRAJUĆE BUŠILICE I ČEPARICE

1. TSDA CN

Oscilatorna čeparica TSDA CN je dizajnirana tako da može proizvoditi bilo koju vrstu čepa za drvo. Pomoću

numeričke kontrole  mašina TSDA može raditi sa malim i velikim dimenzijama vrlo jednostavno.

POGLEDAJ VIŠE

2. SPIRIT CN

OSCILATORNA BUŠILICA SPIRIT CN sa 2 ose je dizajnirana za obradu pod uglovima 45° i 90° i obradu strana vrata, okvira vrata i elemenata prozora od MDF-a ili čvrstog drveta.

POGLEDAJ VIŠE

KOPIR MAŠINE I BRUSILICE

1. CFL CNC

Svestranost CFL CNC mašina omogućava aplikaciju i rad i na drugim poljima kao što su proizvodnja skija, snowborda, okvira itd.

Postoje tri modela CFL CNC koja se rauzlikuju po broju radnih jedinica I njihovoj funkciji (oblikovanje, oblikovanje i brušenje ili samo brušenje).

POGLEDAJ VIŠE

2. CFL NT

Kopir mašine i brusilce CFL NT  je zapravo niz mašina dizajniranih za oblikovanje, konturisanje I brušenje dvije suprotne strane drvenih elemenata, posebno stolica, stolova, okvira kauča, elemenata namještaja i drugih komada čvrstog drveta.

Svestranost CFL NT mašina omogućava aplikaciju i rad i na drugim poljima kao što su proizvodnja skija, snowborda, okvira itd.

POGLEDAJ VIŠE

OBRADNI CENTRI SA MOBILNIM SJEDIŠTEM

1. POKER

CNC POKER je obradni centar sa 3 ose i multi-funkcionalnim radnim jedinicama.

Dizajniran je za potpuno sigurnu finalnu obradu (bušenje, rezanje itd), a posebno za glodanje, brušenje ili urezivanje – sve uz smanjeno vrijeme proizvodnje.

POGLEDAJ VIŠE

2. POKER LC 

CNC POKER LC je obradni centar sa 3 ose i multi-funkcionalnim radnim jedinicama.

Verzija CNC POKER LC ima fiksni radni stol na lijevoj radnoj strani, i automatski sistem za utovar i istovar povezan sa numeričkom kontrolom.

POGLEDAJ VIŠE

3. MITIKA

CNC MITIKA je obradni centar sa 5 osa dizajniran posebno za izvođenje operacija na nogama stolica i stolova

CNC MITIKA je dostupna različitih dimenzija i konfiguracija i takva omogućava radne operacije na elementima sa max. dijametrom od 500 mm i maksimalnm dužinom od 2500 mm.

POGLEDAJ VIŠE

4. VENUS

CNC VENUS je obradni centar za industriju masovne proizvodnje kreiran da radi brušenje, oblikovanje i bušenje na elemntima od čvrstog drveta.

Radno vrijeme mašine CNC VENUS je jako brzo zahvaljujući opremeni koja se sastoji od više radnih jedinica bez izmjena alata i sistema za utovar koji je potpuno numerički kontrolisan.

POGLEDAJ VIŠE

SPECIJALNI OBRADNI CENTRI

1. GIOTTO

CNC GIOTTO je posebno kreiran za  obradu elemenata kao što su visoke drvene pete, cijevi, drške noževa,elementi puški i pištolja itd.

Opremljen je sa 4 radne jedinice kompletne sa snažnim elektrovretenima i sistemom za utovar i istovar koji je potpuno kontrolisan pomoću numeričke kontrole koje mu veliki proizvodni kapacitet, smanjenje vremena rada, fleksibilnost i standard visoke kvalitete.

POGLEDAJ VIŠE

2. SPLIT

CNC SPILIT ima 3 ose i kreiran je specijalno za rezanje savijenih elemenata od iverice. Opremljen je sa specijalnim sistemom za rezanje koji mu omogućava rezanje savijenih elemenata različitih oblika i veličina.

Snažni motor za rezanje omogućuje višestruko rezanje sa 3 pile čime se povećava produktivnost bez utjecaja na kvalitetu rezanih dijelova.

POGLEDAJ VIŠE

3. ARGO MULTIPROCESS

CNC ARGO MULTIPROCESS je posebno dizajniran za obradu drvenih valjaka.

Opremljen je sa potpuno kompjuterizovanim i programabilnim sistemom bez potrebe pristutnosti operatera.

CNC ARGO MULTIPROCESS može mijenjati radni dijametar od 500 mm do 2000 mm za manje od 60 sekundi.

POGLEDAJ VIŠE

0
Connecting
Please wait...
Pošaljite poruku

Žao nam je, ali trenutno nismo online. Ostavite nam poruku, a mi ćemo Vam odgovoriti u što kraćem roku.

Vaše ime
* Email
* Unesite Vaše pitanje ..
Prijava

Trebate pomoć? Sačuvajte vrijeme tako što ćete kontaktirati našu online podršku.

Vaše ime
* Email
* UnesiteVaše pitanje ..
Mi smo online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

Kako biste ocjenili našu podršku?