VIŠESLOJNI FILTERI – PROGRESIVNA STRUKTURA

Filteri prikupljači laka su napravljeni od više slojeva ekspandiranog kraft papira, složenih jedan na drugi i međusobno sašiveni. Veličine otvora narednog sloja su manje od prethodnog, čime se dobije struktura progresivne efikasnosti.

ŠIROKA PALETA

Preklapajući slojeve s otvorima različitih dimenzija, dobijaju se razne vrste modela. Također, moguće je postaviti i završni filter od sintetičkog ili materijala sa staklenim vlaknima, čime se dobija neograničen broj tipova.

NORMATIVI

Prikupljač laka Columbus je vatrotporan. U skladu je s normativom EN 12215. Filteri sakupljači Columbus su blagi provodnici tako da ne dolazi do elektrostatičkog naboja i mogu se koristiti u ATEX ambijentima .

VELIKI KAPACITET SAKUPLJANJA PRAŠINE

Zahvaljujući progresivnoj strukturi, u odnosu na homogenu kao kod ostalih filteri, sakupljač laka Columbus dubinski prikuplja  overspray (maglica) od lakiranja, zadrzavajući u prosjeku 10 kg/m2 uz pikove od 27 kg/m2 u slučaju poliestera.

KONTROLA EMISIJE

Efikasnost sakupljača Columbus laboratorijski je provjerena u različitim sredinama. Kombinacija različitih modela, omogućava dostizanje efikasnosti depuracije  takve da može ispoštovati bilo koji traženi nivo emisije.

OPERATIVNA TRAJNOST

Veliki kapacitet prikupljanja overspraya (maglica) , fleksibilnost korištenja, omogućava dug operativni ciklus sistema za filtriranje sa trajanjem dužom od godinu dana u sredinama gdje se upotrebljava i do 50 kg laka/dan. Sakupljači laka Columbus ne predstavljaju samo obični potrošni materijal: radi se o inercijalnim separatorima namjenski projektovanim za smanjenje overspraya prilikom lakiranja prskanjem.

FLEKSIBILNOST UPOTREBE

Sakupljač laka Columbus je moguće instalirati i vertikalno i horiziontalno, te omotati oko cilindričnih nosača. Može se koristiti za tretiranje bilo koje vrste laka ili ljepila na bazi vode ili rastvarača.

KONTINUIRANO ISTRAŽIVANJE

Tehnika proizvoda za lakiranje je u kontinuiranoj evoluciji. U laboratorijama Columbus Industries Inc novi proizvodi za lakiranje testiraju se na razlicite načine, te iznalaze što efikasnija rješenja za  prikupljanje overspraya.

SMANJENJE TROŠKOVA

U mnogim sredinama, godišnji troškovi za filter Columbus za suhe komore su niži i od utroška električne energije potrebne za funkcioniranje pumpe jedne kabine s vodenom zavjesom.


Za sva eventualna pitanja nas možete kontaktirati na broj + 387 33 64 84 84  ili email info@semsoluzioni.com