CEFLA SMARTCOATER PRO

 

Smartcoater PRO. Fleksibilnost, automatizacija i uštede

 

cefla smartcoater

 

Naš partner Cefla je jedan od lidera u industriji završne obrade drveta, koji uvijek pronalazi nova i poboljšanja rješenja. Ovoga puta Vam prezentujemo Smartcoater PRO, mašinu koja Vam donosi povećanu fleksibilnost, automatizaciju i uštede.

 

Koliko fleksibilni možemo biti?

Napravljen tako da može obraditi sve vrste materijala sa ravnim površinama – drvo i njegovi derivati, kao i staklo, pluto, metal, vlakna cementa i plastika – Smartcoater PRO daje klijentima šansu da steknu veću kontrolu nad njihovim procesima, preko produktivnosti generalno. Briga o različitim vrstama proizvoda zahtjeva fleksibilnost i bolju performansu: jednu mašinu za sve vrste proizvoda. Različiti oblici, različite debljine, nekalibrirani paneli – sve to zahtjeva fleksibilnost. Ali razlike u lakovima također utječu na radne parametre, a na temelju temperature, viskoznosti i drugih varijabli, postavke mašine se moraju prilagoditi. Umjesto da se to radi ručno, Cefla je razvila platformu koja automatizira regulacije parametara, štedeći vrijeme i unaprijeđujući performanse.

 

Kako možemo smanjiti troškove proizvodnje?

Klijenti također žele uraditi uštede na laku, otapalu, operacijama čišćenja, te traže način i rješenje uz pomoć kojeg će operater moći lako pratiti sve te parametre. Cefla je kreirala Smartcoater PRO tako da operateri mogu vidjeti unutar mašine kako bi provjerili da li ključni parametri rade ispravno. Operacije čišćenja su djelimično automatizovane i koriste uređaj za čišćenje uz pomoć valjka kako bi smanjile korištenje otapala i samim tim dolazi i do smanjenja troškova. Automatizacija također igra ulogu u smanjenju troškova proizvodnje prateći parametre premaza (težina laka, temperatura itd.) i na osnovu toga automatski prilagođavajući dozu pritiska valjka. Pozivanje određenog recepta prilagodit će parametre u skladu s tim, bez dodatne ručne intervencije.

 

Šta je još novo u odnosu na prethodne nanose valjcima?

Napredni sistem dizanja baziran na četiri šarafa osigurava veću stabilnost i čvrstinu. Štaviše, plutajući sistem sa opcionalnom pneumatskom kontrolom odgovara perfektno varijancijama u površinama na ravnim panelima koje prolaze kroz mašinu. Prilagobe trake su sada automatske,  sa opcionalnim sistemom za centiranje trake. Promjena trake je brža nego na prethodnim verzijama. Smartcoater PRO također sadrži i pozicioniranje doze valjka i neovisni uređaj za električni nanos.

 

smartcoater pro

 

Za sve dodatne informacije, konataktirajte nas putem 📧 info@semsoluzioni.com ili 📞033 64 84 84.