Zašto posjetiti Cefla kućni sajam?

 

Oktobar je taj mjesec. CEFLA LAB je taj događaj. A ovo je 10. izdanje, i stoga očekujte specijalni događaj. Ali, povrh svega očekujte otkriće posljednjih trendova u tehnologijama, inovacijama i tehnološkim  naprecima od strane Ceflinih specijalista u istraživanju.

Posjetite CEFLA LAB u periodu 17-19.10. 2018. u gradu Imola, Italija i dobijte uvid u sutrašnje mogućnosti u završnoj obradi i podijelite svoje viđenje istih sa ključnim ljudima u Cefla velikim laboratorijskim okruženjima, Kako bi Vaš dolazak učinio što ugodnijim Cefla tim je obezbijedio prevoz iz i do aerodroma u Bolonji, noćenje i doručak u hotelu u Imoli, ručkove i aperitive na samom događaju.

 

Šta 10. izdanje Cefla Live donosi?

 

Povećanje efikasnosti, performansi, fleksibilnosti: ovo su samo tri aspekta tehnoških i procesnih inovacija koji će biti predstavljeni za vrijeme 10. izdanja Cefla Live u Finsihing LAB-u u Imoli.

Gotovo 3000 m2 simultanog pokazivanja multiplih viđenja industrije. Ovo je Cefla Live: željno očekujemo ključne ljude u industrije završne obrade, koji će nam uživo demonstrirati posljednju tehnologiju i upaliti motor inovacija.

VIše detaljno, vidjeti ćemo:

 

Ušteda enegije: Powerback!

Aspekt uštede emergije je krucijalan kada su u pitanju Cefla mašine. Zato je Cefla izumila sistem praćenja koji može vraćati energiju i ponovo je iskoristiti. Kako on radi? Posjetitelji Cefla Live imati će priliku vidjeti Powerback sistem u akciji na iBotic-u, robotu sa intepolarnom osom za farbanje sa jednom ili dvije ruke. Ovaj sistem omogućava korisnicima da povrate energiju iz ruku za vrijeme smanjenja brzine, tako da ona može biti iskorištena od strane vanjskog ventilatora.

3D presvlačenje obradaka: cVision!

Ključni aspect 3D presvlačenja obradaka je ručno upravljani robot programiran tako da generira izbore za obratke i osigurava postizanje tražene kvalitete. Na Cefla Live vidjeti ćete cVision 3D skener u akciji na iGotto: odnosno, vidjeti ćete kako se trajektorije za raspršivanje generiraju automatski na osnovu skeniranja fotografije koja se treba preslikati na obradak. Koji su to prvi benefiti generirani cVision-om? Znatna ušteda vremena i dosljednost primjene koje proizilaze iz zahtjevane progresivne preciznosti u definiranju putanje premaza.

Super matt efekat!

Jedan od najbrže rastućih trendova je super matt efekat, optički efekat koji je otporan na ogrebotine i vremenske uvjete.

Premaz uglova i brušenje!

Na Cefla Live vidjeti ćete najopsežniju tehnologiju oblaganja i brušenja ravnih i zaobljenih ploča. Osim prednosti u smislu kvalitete i ekonomičnosti primjene, dolazi i fleksibilnost od strane Edge&Go brze smjene glave. O kojem god obliku zaobljenosti se radi, brzina veličine promjene i garantovana obloženost čine Edge&Go pravim revolucionarom, a kojeg ćete također, imati priliku vidjeti u Cefla LAB za vrijeme Cefla Live.

Spremni za print!

Skenirajte površine koje Vas zanimanju i počnite sa printanjem! Ključna prednost 3D printanja je ta da može biti korišten u procesu Skeniraj i Printaj kako bi se zamijenili oštećeni proizvodi. 3D skener uzima u obzir dubinu i sjaj, što omogućava reprodukciju identičke slike. Danas je cilj usavršiti procesiranje slike, smanjite vrijeme između stjecanja i vjerodostjne reprodukcije i dopustiti ponavljanje procesa, kada je to potrebno. Tačnije, efektivnost digitalnog printanja dolazi do izražaja kada se prirodni paterni (uglavnom drvo, al također i kamen i mramor) trebaju reproduktovati, što ćete vidjeti na završnoj liniji koja uključuje J-PRINT digitalne printere.

Praćenje i kontrola linije i mašina

Kada je riječ o nadzoru i kontroli savremenih linija za proizvodnju, bitno je imati mogućnosti prikazivanja informacija o status mašine i linij proizvodnje izvan proizvodnog pogona, u tom trenutku, na pametnom telefonu ili tabletu. Kako bi odgovorili na tu potrebu, Cefla je razvila cMaster softver koji ne samo da kontroliše ne samo liniju, nego i pojedinačne mašine, omogućujući intervenciju u realnom vremenu, izbjegavajući kvarove i zaustavljanje rada mašina. On daje i podatke o proizvodnji i detaljne podatke o radu, koje možete anaizirati skupa sa osobljem iz Cefle.

Simulacija i trening

Virtuelna i proširena stvarnost. Deseto izdanje Cefla Live također donosi prikaz ove dvije tehnologije, kao vodeće u ovom trenutku. Zahvaljujući inovativnoj industriji 4.0 – vidjeti ćete kako je lako staviti VR vizir i ukoračiti u Vašu vlastitiu digitalno rekreiranu liniju proizvodnje i komunicirati sa mašinama tokom učenja izvođenja određenog zadatka. Analogno, zahvaljujući Hololensima i proširenoj stvarnosti koja Vam omogućava da vidite, tehničari mogu djelovati kako bi se potencijalni detektovani kvar na mašini spriječio i izbjegao.

 

Za prijavu i organizaciju puta kontaktirajte nas putem e-mail adrese: info@semsoluzioni.com ili nas pozovite na 033 64 84 84. Prijave se mogu izvršiti do 26.9.2018.